Bot cu telemea

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 4214 vizualizari

 

.....cui nu ii este dor de nu bot de mamaliga cu branza sarata copt pe plita asa cum se manca odata????imi plac enorm mancarurile taranesti pentru ca sunt mult mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 1l apa,
  • sare,
  • faina de porumb
  • telemea de oi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bot cu telemea:

Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga si le-am  aplatizat si am pus un strat de telemea sfaramata, apoi am strans bucatile de mamaliga si le-am dat forma rotunda, dupa care le-am turtit si le-am asezat-o pe o tava de copt care am pus-o mai devreme sa se incinga bine.    

Boturile formate le-am intors si pe o parte si pe alta pana se coc bine. Sper sa va placa!

TIPS-URI

1

neaparat trebuie branza sarata ca da gust bun botului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bot cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:00

bun

gaby_gabytza 1

24.02.2012, 14:13

am papat si eu ieri

DIANA B 1

26.02.2012, 09:27

Adica ... bulz , asa-i ? mi-ai facut o pofta de nu se poate ...si date si-un pic la gratar , mananci pana dai coltu'

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor